Monday, October 29, 2007

Helgen som gick

Förra helgen gick var en händelserik sådan. Eftersom det var helgen av Steves 21:a födelsedag hade hans föräldrar fixat ett hotellrum mitt i downtown, ett stenkast från Michigan Avenue. Att fylla 21 är väldigt stort i USA eftersom då får man dricka alkohol lagligt, det är som att fylla 18 i Sverige, och denna dag skulle det firas kungligt. På lördag kväll bjöd hans päron ut mig och Steve på middag och Steves första lagliga öl, och senare kom två av hans vänner från hans hemstad Danville, Illinois, till hotellrummet. Där svidade vi om till våra Halloween-kläder, jag gick som ett Bruce Springsteen-fan från 1985 och Steve var en fotbollspelare från Augustana. Vi hoppade in i en taxi och åkte tillbaka till North Park för en grandios Halloween-fest där.

Det var en packad fest, både till folkmängd och alkoholhalt, mycket tack vare de två stora öltunnorna som fanns där. Det blir inte mer amerikanskt än Halloween och att dricka öl ur röda plastmuggar. Det var min första riktiga collegefilm-fest-upplevelse det!


Efter festen, runt 3.30, fick vi skjuts tillbaka till hotellet för en tänkt efterfest, men vi var så trötta av vi slocknade ganska omgående. Kameran var med denna gång också och här bjuder jag på några bilder, både från festen och några konstnärliga med downtown Chicago som motiv.


Vy från hotellrummet.

Steve och hans polare Charlie, de galna ögonen tillhör lagkapten Matt Bond.

Dagens observation: Poliser i det här landet i allmänhet, och i Chicago i synnerhet, använder sig av suspekta metoder. De gillar att provocera fram brott och behandla människor respektlöst, i mitt område är man ibland mer rädd för polisen än gängen. Till exempel; Steve och Peter råkade ut för två nitiska snutar härom veckan när de var på väg hem till skolan. De ställde skumma frågor, korsförhörde dem och ville provocera fram något från dem så att de har en anledning att visitera dem. Det är inte första gången det händer; STeve har, troligtvis på grund av sina dreads, blivit tillfrågad om han säljer marijuana, och flera andra på skolan har liknande berättelser.

2 comments:

Anonymous said...

Gratta Steve så gott från mej, och fråga om den lagliga ölen smakade annorlunda än de andra? Hälsa även hans föräldrar och tacka så mycket som vi säger i Sverige.

Anonymous said...

Fan vad kul att följa dig i stostadslivet :) hoppas allt går bra. Steve såg farlig ut (A)