Monday, November 19, 2007

Slakten i Madrid

Skrev och postade det här inlägget igår, men klantade till det så det låg under augusti-fliken och därför osynligt för alla utom den mest observanta bloggläsaren. Nu är det i alla fall på rätt plats, håll till godo.

Matchen Spanien-Sverige visades här i USA på GolTV, som vad jag gissar är en mexikansk TV-kanal, trots att kommentatorerna pratar engelska med bred brittisk dialekt. Efter att hela veckan har letat efter någon med kanalen fick jag på fredagen äntligen napp. Jordan, en av killarna i laget, hade den kanalen hemma hos sig och därför klämde ett tiotal svenskar, fem amerikaner och diverse andra nationaliteter in sig i hans trånga vardagsrum klockan 15.00 lokal till.
Tyvärr var det jaktsäsong i Madrid och svenska fotbollsspelare var högvilt. Vi (jag är alltid "vi" med svenska fotbollslandslaget) sprang runt som drogade tjurar bara för att om och om igen bli lurade av de spanska matadorerna. Vi blev förnedrade som katalaner under Franco. Jag kan fortsätta med fåniga metaforer hela dagen, så för att prata klarspråk: vi blev krossade!
Segern var som sagt rättvis och vi hade ingen chans att vinna, trots det svider det extra mycket eftersom att vi kunde göra något åt alla tre målen. Vid första hörnmålet var markeringen pinsamt, vid andra tittar alla fyra svenskar i närheten på bollen iställer för den ENDA omarkerade Iniesta (Linderoth hade varit där) och vid tredje, tillika andra hörnmålet, var markering igen något som ingen trodde på som effektiv försvarsmetod. Ännu värre var det att titta på eländet i samma rum som en massa dryga amerikaner som inte kan något om fotboll, och helt ärligt tror att USA är bättre än Sverige i fotboll. Extra salt i såren var att danskjävlarna inte klarade att hålla tätt mot Nordirland.

Det kanske inte hade gjort någon skillnad, men Lagerbäck visade ännu en gång prov på konstig laguttagning. Isaksson framför Shabaan är i nuläget idioti, speciellt eftersom just Shabaan spikade igen mot spanjorerna senast på Råsunda. Förstår heller inte Rosenberg framför Allbäck. En sån här match är perfekt för en effektiv målskytt som Allbäck. I läget där Rosenberg kladdade på bollen skulle Allbäck inte tvekat att dunka dit den. Sedan frågan om Källström eller Svensson orkar jag inte ens prata om.

Mycker mer än så finns inte att säga om matchen, det är bara att komma igen och låta Lettland betala för den här förnedringen.

1 comment:

Anonymous said...

Jag håller med dig skogens, det var PINSAMT att se, slår dom inte Lettland på onsdag så har dom inget i EM att göra, vi ses snart! Ta hand om dig :) // Backman