Sunday, September 23, 2007

Hårda bud

I fredags spelade vi match mot Carrol College från Wisconsin på deras hemmaplan. För att göra en lång historia kort; vi spelade skit och fick stryk med 3-0. Jag spelade andra halvlek och det var väl med blandat resultat; några bra räddningar varvades med några klantigheter, men det är inte så konstigt att sådana händer när man har suttit på bänken i en halvlek och sedan får veta att du ska hoppa in och spela med tre minuters varsel. Coachen har lite konstiga ideér för sig ibland. Även fast en målvakt spelat mindre bra i första halvlek så byter man inte. Endast om han har varit helt jävla superusel, a la Magnus Hedman, så kan man överväga ett byte.

I alla fall, eftersom vi förlorade fick coachen spelet. Han var helt knäpptyst, likt resten av laget, hela bussresan hem. När vi skulle gå av så sa han till oss att vi skulle samlas i omklädningsrummet om tio minuter. Där började han prata om hur dåliga vi är som lag, att vi bara spelar för oss själva, att vi inte kämpar, att vi inte tar vara på vår talang och en lång radda andra oduglighetsförklaringar. Från och med är det andra bullar som gäller; till att börja med fick vi lämna in våra träningskläder eftersom vi inte förtjänar att se ut som ett lag förrän vi uppträder som ett lag.


Han deklarerade tydligt att han inte kommer vara vår vän den närmaste tiden, och mycket riktigt, på träningen dagen efter betedde han sig som en första klassens skitstövel. Han tvingade oss värma upp i militäriska led och bete oss som konforma, hjärntvättade robotar. Ifrågasätta är inte att tala om. Alla berömmande ord hade raderats ur hans vokabulär och han gormade på mer eller mindre varenda spelare på planen. Största delen av träningen ägnades åt att springa skiten ur sig, bland annat fick vi målvakter springa varje gång vi gjorde ett misstag eller släppte in ett mål.

Jag ser inte hur det här ska få oss att spela och bete oss som ett lag. Hans uppträdande gör att man inte vågar försöka göra bra prestationer på planen eftersom man är livrädd att klanta till det. Till och med några av våram mest rutinerade Seniors söker sig så långt bort från bollen som möjligt på träningarna. Det pratas en hel del i laget nu, många är på väg att hoppa av eftersom tränaren har dödat allt som är kul med fotboll. Vi får se vad som händer.

Tränarens Hulken-förvandling till trots så har jag haft riktigt kul i helgen. Min polare Jeff Lucco visade mig till en riktigt cool second hand-butik kallad Buffalo Exchange och där inhandlades en riktigt grym hoodtröja för ungefär 100 svenska riksdaler. Två fester har också hunnits med. Fredagens fest var bättre än lördagens, men som sagt i ett tidigare inlägg, detaljerna lämpar sig inte för publicerad text.

Kameran morsan köpt till mig i Singapore kom idag så nu ska jag ta så många bilder jag bara kan. Tack mamma!


Dagens observation: Chicago ansöker om sommar-OS 2016.

3 comments:

Anonymous said...

Va bra att kameran kom fram. Var lite orolig för att du skulle åka på att betala införselavgift.

Inte vet jag vad tränaren tänker? Kanske att laget blir sammansvetsade som grupp om de får en gemensam fiende? (dvs han). Interpersonell communication in practice.

Anonymous said...

Interperronal bullshit kallar jag det, fast idag var han lite gladare.

Anonymous said...

Haha, vilket praktpucko. Kör hårt,du är bäst! Amanda