Monday, September 24, 2007

Family Guy: The Star Wars Episode

En fördel med att vara i USA är att man får se alla tv-serier och filmer månader innan de kommer ut i Sverige. Visserligen finns filmerna/serierna tillgängliga för nedladdning ungefär en nanosekund efter att de sänts i USA, men det är ändå en speciell känsla att se dem direkt.

Igår var det premiär för nya säsongen av Family Guy på Fox Network. Det första avsnittet var ett en timme långt (nåja, 45 minuter med alla reklampauser) avsnitt där de parodiserar den första Star Wars-filmen, det vill säga Episod IV. Här är huvudrollistan:

Darth Vader - Stewie
C3PO - Quagmire
Princess Leia - Louise
Luke Skywalker - Chris
Han Solo - Peter
Chewbacca - Brian
Obi-Wan Kenobi - Pedofilgubben som älskar Chris
R2D2 - Cleveland

Andra välkända ansiken dyker upp i biroller, t ex mayor Adam West är en av Darth Vaders underhuggare.

Avsnittet var hur helt underbart roligt, så nu vet ni vad ni har att se fram emot i Sverige om några veckor/månader, förutsatt att ni inte redan tankat hem det.

Kommande i filmväg: The Brave One - en thriller med Jodi Foster. The Heartbreak Kid - komedi med Ben Stiller som handlar om en snubbe som gifter sig med fel tjej. Good Luck, Chuck - romantisk komedi med Jessica Alba om en snubbe, Chuck, som träffar en klantig tjej som alltid gör dumma grejer. Dragon Wars - lika fjantigt som det låter, drakar vaknar till liv och hotar världen. Resident Evil: Extinction - sista(?) delen i Resident Evil-serien, viruset har spridit sig och hela världen utom några få har förvandlats till zombies.

Med andra ord, inte så mycket att se fram emot.


Dagens observation: På tal om nedladdning; genom en öppen dörr såg jag att min dormgranne hade monterat en kamera framför TV:n när Star Wars-Family Guy-avsnittet gick. Så om ni laddar ner en halvtaskig version av det avsnittet så kan det mycket väl vara inspelat fem meter från min dörr. Hepp!

4 comments:

Anonymous said...

Filmreportoaren (svårt ord)verkar int va nåt för mej. Bra bild

Anonymous said...

En riktig family guy, eller hur?

Anonymous said...

haha låter najs.. ;) om du har tid gustav så ska du gå in på youtube och söka på "Nattliv" samt klicka på den översta länken :P Det är det stora samtalsämnet bland många kompisgäng runtom i sverige nu

Anonymous said...

Hej Gustav Har äntligen tagit mig tid för en stund vid datorn och din blogg. Hade dessutom missuppfattat adressen så jag har prövat att hitta dig flera gånger utan att lyckas. Låter som en typisk mostergrej va...? Jättekul att läsa om hur du har det i a f och det kommer jag att fortsätta med. Hoppas att vi får möjlighet att träffa dej när du är i landet igen! Kanske en tripp till Hälsingland hinns med?
Må så gott!
Lena