Sunday, September 7, 2008

En sketen halvlek

Valkampanjen går sin gilla gång; de båda presidentkanditaterna spyr galla på varandra i sina reklamfilmer, GOP:s (republikarnerna) vicepresidentkandidat Palin får skit för att hennes dotter är gravid och att hon inte ger intevjuer, McCain ser bara äldre och äldre ut, och frågan om Obama är tillräckligt svart kvarstår. Han upplever ett litet Moment 22 i den frågan: på ena sidan står många vita som tycker att han är för svart och på den andra ett gäng svarta som tycker han är för vit. Hur han än gör blir det fel, håhå jaja.

Annars får man inte reda mycket om de båda kandidaternas olika ståndpunkter och program. Pressen fokuserar mer på vem som leder, vem som vann den senaste debatten och vem som ter sig bäst presskonferensen, istället för att rapportera vad de verkligen säger. Och som sagt, kanditaternas reklamsnuttar går mer ut på att smutskasta den andre än att sälja sig själv. Låg och glodde på America's Funniest Homevideos idag och i reklampausen får jag veta att "Obama is weak, inexperienced and not fit to lead America out of this hard times. McCain is" och att "This message has been approved and paid for by me, John McCain". Hur han då ska leda landet ur krisen har jag ingen aning om. Jag antar att det är det här man får med tvåpartisystem.

----------------------------------

I helgen hade vi två matcher, i lördags borta vann vi med 1-0 på övertid mot tolfte-rankade i nationen Dominican University Stars, och idag vann vi hemmapremiär mot Illinois College Blueboys med 2-0. Jag var bänkad hela matchen mot Dominican, men fick spela en halvlek mot dynggänget Illinois College. Hade exakt ett ingripande; ett ganska bra skott vid stolproten som jag TV-dök på och klistrade snyggt. Trots speltid så är min position som reserv ganska cementerad just nu, men som sagt, det är bara att gneta vidare. Det gav ju betalt förra säsongen, så varför inte i år?

Tänkte skriva lite om fenomenet med lagnamn i USA, men jag sparar det till nästa inlägg. För nu jävlar ska det pluggas, vi hörs!

Er mask i komposten

Gustav

2 comments:

Anonymous said...

Intressant iakttagelse om valet.Stämmer med den bild vi får här hemmavid. Svergige tog en poäng mot Albanien i lördags, men det vet du säkert redan. Annars var det en helg som gick i de tunga regnens tecken. Det skvalde i princip från lördag morgon till söndag kväll. Passade på att vara huslig och kokade äppelmos. Hittade ännu en kapsyl på gräsmattan. Må gott!

Anonymous said...

DEt är bra Gustav, det är bara att kämpa på. Ha det gott./Dogge